E-post marknadsföring

E-postmarknadsföring gör det möjligt för er företag att bygga förtroende och relationer med era kunder. Dessutom ger det information till era kunder som de annars inte får. 

E-post marknadsföring

E-postmarknadsföring gör det möjligt för er företag att bygga förtroende och relationer med era kunder. Dessutom ger det information till era kunder som de annars inte får. 

2.5 miljarder människor använder e-post, en tredjedel av världen

E-postmarknadsföring kan vara interaktivt, vilket gör det till ett engagerande verktyg för marknadsföring. Genom att locka en potentiell kund via deras inkorg, ökar ni era möjligheter att engagera dem till er hemsida.

Med e-postmarknadsföring kan ni också mäta framgång som ingen annan. Du kan spåra vem som öppnade e-posten, vilka länkar som använts mest och hur många som inte har prenumererat. Att spåra denna information hjälper oss att lyckas i framtida kampanjer och ge er inblick i vad kunderna värderar mest.

Om ni tänker på det har nästan varje person ni känner en e-postadress. Av den anledningen gör e-postmarknadsföring det möjligt för företag att nå konsumenter mer än någonsin.

E-postmarknadsföring gör det möjligt för företag att bygga förtroende och relationer med sina kunder. Dessutom ger det kunder information som de annars inte får. Med kreativt, relativt innehåll kan e-postmarknadsföring ge utmärkta resultat för er företag.  

E-post mallar

Google recensioner

Efter en kund har köpt en produkt eller maträtt kan man skicka ett mail till dem där man frågar vad de tycker om produkten och att de lämnar en recension i google. Det gör att ni får mer riktiga recensioner från personer som använt er produkt. 

E-posten kan även anpassas så att den skickas när en elev har tagit körkort och ni passar på att gratulera eleven och lycka till i framtiden samt att påminna dem att lämna en recension om hur det var att ta körkort på er trafikskola. 

Tidsbegränsat erbjudande

Black friday eller andra högtider är perfekt för att skicka ut marknadsföring om att ni har rabatterade varor på er hemsida. Med en nedräknare kommer det att öka engagemanget. Genom att införa brådskande behov i inkorgen uppmuntras e-postöppnare att vidta åtgärder. 

Exempel på viktiga datum är Alla hjärtans dag, Påsk, Sveriges nationaldag, Midsommardagen, Black Friday, Jul och Nyår.

Kör en tävling med priser

Erbjud underhållning i e-postutskicken också. För en trafikskola kan det vara att de svara på ett par teori frågor och de som får rätt kan få någon form av rabatt eller presentkort. För en restaurang kan frågorna vara kuriosa om er företag eller om en maträtt. Det skapar engagemang och er varumärke stärks. 

Berätta historier eller event om er företag

Här kan ni passa på att annonsera ett event företaget kommer att ha för att era kunder ska kunna ta del av det. Det kan också användas för att berätta lite mer om bakgrunden till företaget och lite kuriosa. På de sättet kommer era kunder att känner er lite mer. 

Födelsedagar

Fira dina kunders födelsedagar med rabatt eller presentkort. Det ger en positiv intryck för er företag att ni ger era kunder en present på deras födelsedag. 

Gått nytt år

Alla e-post behöver inte ha ett syfte med att leda dem till hemsidan eller nämna att ni har en kampanj på gång. Ibland kan det vara bra att bara skicka iväg ett mail på en högtid för att visa att ni är där och att ni också bryr er om personen. 

Berätta varför ni sticker ut

Att ni har exceptionella godkända elever eller riktigt bra bilar för att ta körkort med. Ni kanske är billigare än era konkurrenter. Vad det än är, är det. viktigt för era kunder och potentiella kunder att få reda på det. 

Referens

Be era kunder att hänvisa er företag till deras vänner om de gillade er och erbjud något tillbaka i form av till exempel rabatt till den som blir hänvisad och ett presentkort till den. som hänvisar er. Allt handlar om att skapa meningsfulla, långsiktiga relationer med era kunder och öka andelen som stannar kvar. Exempel på det kan vara att man tar med sig en vän till trafikskolan eller restaurangen och båda får en viss rabatt.

Följ oss på sociala medier

Öka er närvaro på sociala medier genom att fler följer er. Erbjud någon form av incitament för att de följer er. företag på sociala medier

Välkomst e-post

Välkomna era kunder med ett personligt mail där ni berättar lite om företaget, vad de kan förvänta sig av er och era kontaktuppgifter.